Морозостійкість до -30 °C Сорт Бартон швидкоплідний природний гібрид! Пекан (Carya olivaeformeris Nutt. ) належить до цінних горіхоплідних деревних порід. Його плоди — високопоживні та смачні горіхи, у них міститься до 80% жирів, білків і вуглеводів, їх вживають у їжу сирими, а також використовують для приготування різних страв і кондитерських виробів. Плод пекан — фальшива кістянка, яка називається горіхом. Він має зовнішній твердом'ясистий шар — навколоплідник, який твердне під час дозрівання, і внутрішній шар — ендокарпій (горіх) з гладкою шкаралупою коричневого кольору та; ядром. Ядро складається з зародка та двох сімей-долів, у яких містяться їстівні речовини. Ендокарпій пекан завжди довгастий або овально- довгастої форми, до 4 см завдовжки й 2 см: ширину, середня маса його 5-6 г. Скорлупа ендокарпія тонка, до 1 мм товщиною, ядро становить понад 50.% Масси енокарпія. Ядро, крім жирів, білків і вуглеводів, містить фосфор, кальцій, вітаміни. У всіх районах інродукції пекан швидко зростає, стійкий до захворювань і має високу врожайність. Саджанці однорічні, висота 0,2-0,3м
Ботанічні характеристики | |
---|---|
Висота рослин | Низькорослі |
Тривалість життя | Багаторічні |
Холодостійкість | Так |
Основні атрибути | |
Життєва форма | Горіхові дерева |
Сорт/Гібрид | Barton |
Тип продукції | Саджанці |
Колір плоду | Коричневий |
Користувацькі характеристики | |
Культура | Горіх |
- Ціна: 192 ₴